Hoe kom je van een mierenhoop af?

hoe kom je van een mierenhoop afEerder schreven hoe je van mieren afkomt in je huis, maar grote mierenhopen in de tuin zijn ook vervelend. Daar zijn uiteraard ook voldoende manieren voor. In dit artikel schrijven we ze voor je op!

Mierenhopen zijn vrij gemakkelijk te bestrijden. Maak namelijk een mengsel van een flinke hoeveelheid kokend water en zout. Giet deze vervolgens voorzichtig in of op de mierenhoop. De mieren sterven direct, maar wellicht is het wel nodig om dit meerdere keren te doen eerder ze allemaal “onder de grond blijven”.

Hoe kom je van rode mierenhopen af?
Van een mierenhoop afkomen is nog een lastig klusje, wij hebben twee tips.

1. Bakpoeder & poedersuiker
Tijdens onze zoektocht op internet naar een oplossing op dit raadsel kwamen een pagina tegen waarin iemand aangeeft dat een mengsel van bakpoeder en poedersuiker goed zou helpen. Dit hebben we niet zelf getest.

2. TIP: Mierenlokdoos
Nog een andere top-tip is een mierenlokdoos. Deze roeit het hele nest binnen enkele dagen uit doordat zogenoemde werkmieren de korrels van het doosje mee terug naar het nest nemen. De mierenhoop zal na 7 tot 14 dagen zijn uitgeroeid. Je goede mierenlokdozen hier bestellen.