Hoe kom je van mieren af?

hoe kom je van mieren afDie vervelende mieren, je kent het vast wel. Je laat je koekje even op tafel liggen en hij zit gelijk onder de mieren! Nu hebben we hier in de winter niet zo’n last van, maar in de zomer komen ze allemaal hun hoopje uit gekropen. Wat is daar nou tegen te doen? Hoe kom je van mieren af?

Hoe kom je van mieren af? Het antwoord
Er zijn enkele dingen die je kan doen tegen mieren. De meeste dingen zijn doodeenvoudig en al te doen met huishoudmiddelen! Hier onder een overzicht van de makkelijkste methodes om van mieren af te komen.

 1. Voorkomen is beter dan genezen.
  Mieren komen op zoetigheid en andere lekkernij af, zoals dat koekje dat we net op tafel lieten liggen. Ook op een plasje limonade of een paar kruimeltjes op de grond komen mieren op af. Het is bijna niet te voorkomen, maar een beetje erop letten scheelt al een hoop.
 2. Huishoudmiddelen
  Die kleine miertjes hebben een hekel aan chemische middelen, zoals bijvoorbeeld wc-eend of allesreiniger. Nu willen we niet ons hele huis onder de wc-eend hebben, dat meurt ook weer zo. Vandaar dat het slim is om dit middeltje te mengen met een flinke dosis water zodat het wat minder aanwezig is. Om de week is het aan te raden dit opnieuw te doen.
 3. Mierenlok doosje
  Je hebt van die kleine doosjes die mieren lokken door de aanwezigheid van een geur van honing. Mieren kruipen in het doosje, vervolgens blijft er gif aan de pootjes hangen, ze lopen terug naar huis en sterven daar vervolgens. De volgende mier kijkt wel uit voordat die bij jou naar binnen gaat!
 4. Koffieprut
  Mieren kunnen niet zo goed tegen koffieprut. Als je dit net als wc-eend vermengd met water en een beetje rondspetterd in het huis dan zal dit al een stuk schelen. Net als met de wc-eend een maal per week herhalen.
 5. TIP: Paardenmiddel, de harde aanpak
  Als niets meer helpt kan je altijd nog een mierenlokdoos kopen. Deze kan je buiten strooien neerzetten bij paden of mierenhopen. Je kan zo’n mierenlokdoos hier bij Bol.com aanschaffen. Het mierennest zal na 7 tot 14 dagen zijn uitgeroeid.

Update: lees nu ook ons artikel; Hoe kom je van een mierenhoop af?